Skole orienteringsløb arrangeret af Burgunderholm SKK

 

2017

Årets første skole-orienteringsløb blev gennemført for alle Kongeskærskolens elever på Hammeren. Guldbanen på 5 km havde en stigning på 200 højdemeter og blev gennemført i højt humør. 9 skovkarle var med til at gennemføre arrangementet.

 

skovkarlene qpr

2016

Også i 2016 arrangerede Burgunderholms Skovkarle Naturløbet for Viking Orientering, Dansk Orienteringsforbund, Dansk Skoleidræt Bornholm og ikke mindst alle øens skoler. Antallet af deltagere slog igen rekord med 856 elever fra 7 af øens skoler.  Alle elever deltog i et "Find så mange poster som muligt på 45 minutter. Derudover var der sprintbanen, der havde 12-1300 starter idet mange elever løb banen flere gange.

skole orientering 2 qprI oktober arrangerede vi det traditionelle orienteringsløb for Davidskolens godt 200 elever. Igen foregik det i Aaker Plantage på Varperne kortet. I år ved Pedersker Jagthus i den østlige del af skoven. Der blev konkurreret på banerne Guld, Sølv og Bronze.

 

2015

Burgunderholms Skovkarle arrangerede Naturløbet igen i 2015, men nu i samarbejde med Viking Orientering og Dansk Orienteringsforbund. Dansk Skoleidræt Bornholm deltog igen i år og antallet af deltagere slog rekord med 832 elever fra øens skoler. Dette Naturløb blev det således det tredje største i Danmark Det kunne enda have været større, da et par klasser måtte afvises.Stort set alle Østkredsens SportIdent lejebrikker var i anvendelse. Alle elever deltog i et "Find så mange poster som muligt på en time" løb. Derudover var der 1200 starter på sprintbanen, idet mange elever løb banen flere gange.

I oktober arrangerede vi det traditionelle orienteringsløb for Davidskolens godt 200 elever. Igen foregik det i Aaker Plantage på Varperne kortet, men i år i den nordvestlige del af skoven. Der blev konkurreret på banerne Guld, Sølv og Bronze.

I foråret arrangerede vi et orienteringsløb for Bornholms Frie Idrætsskoles 6. og 7. klasser. Det foregik i Rø Plantage med temaet "Grøfter" Det foregik under muntre former, idet en del elever havde holdt "Blå mandag" et par dage tidligere.

 

2014

Burgunderholms Skovkarle arrangerede i 2014 Naturløbet, sammen med Rønne IK Orientering og Dansk Orienteringsforbund. Naturløbet 2014 Dansk SkoleIdræt Bornholm havde som et forsøg valgt at deltage i Naturløbet, frem for et almindeligt skole-orienteringsløb. Det blev et flot arrangement med over 400 elever fra 3. til 7. klasse. Eleverne løb i hold med 2-4 deltagere. I første løb skulle holdet i et område finde så mange poster som muligt.  Bagefter løb holdet et sprint orienteringsløb med elektronisk tidtagning. Eleverne havde mulighed for at løbe sprintbanen flere gange for at få den bedste tid, og det blev benyttet flittigt. Flere hold deltog på sprintbanen op til 9 gange.

På en lun forårsdag sidst i april arrangerede Burgunderholms Skovkarle et orienteringsløb i Rø Plantage for Bornholms Frie Idrætsskole, hvor eleverne fik oplevet nogle af plantagens mange bakker. 

101014 lilleFredagen før efterårsferien arrangerede Burgunderholms Skovkarle det årlige orienteringsløb for Davidskolens ca. 200 elever. Det foregik i Aaker/Pedersker Plantage på orienteringskortet Varperne. I den våde efterårsskov blev der konkurreret flittig på de tre banekategorier Guld, Sølv og Bronze. Eleverne havde en god dag i skoven.

En uge ind i november arrangerede Burgunderholm Skovkarleklub orienteringsløb på Hammeren for Kongeskærskolens ca. 300 elever. Eleverne deltog som mixhold med elever fra forskellige årgange. Hammerens stinet består mest af små fårespor og det gav udfordringer for en del hold. For mange var det også første gang de havde et orienteringskort i hånden. Men indtrykket var, at alle elever havde haft en god og udfordrerne dag i naturen.